Serum za lice protiv bora
>
>
Serum za lice protiv bora

Kako starimo koža počinje da se tanji, postaje suvlja i gubi svoju prirodnu elastičnost. Na licu se pojavljuju prve linije, udubljenja i bore koje nikome nisu mile. Ali hteli mi to da priznamo ili ne, sve je to deo prirode.  

Istina je da proces starenja ničim ne možemo da zaustavimo, ali pravilnom negom možemo da ga usporimo i odložimo na neko vreme.

Bore zapravo nastaju u drugom sloju kože koji se naziva dermis. Ćelije dermisa sadrže kolagen i elastin koji koži daju čvrstoću i elastičnost. Kako starimo ćelije odumiru, kolagen nestaje, pa koža postaje suvlja i sklona gužvanju.

Da bismo usporili nastanak bora, ili ublažili postojeće, jako je važno da na vreme počnemo sa kvalitetnom i odgovarajućom negom lica. Pored toga, protiv bora pomoći će i pravilna higijena lica, zdrava organska ishrana i spavanje na leđima.

Izbor je važan.

Svima je dobro poznato da industrijski kozmetički proizvodi sadrže hemijska jedinjenja, štetne sastojke i potencijalno toksične komponente. Koristeći ovakve kozmetičke proizvode, mi svakodnevno preko kože unesemo u organizam preko 100 različitih štetnih hemikalija. Koža je zaštitni organ koji ima sopstvenu funkciju i vrlo je važno da preparati koje koristimo podstaknu njen prirodan način funkcionisanja, a ne da je dodatno opterete štetnim jedinjenjima.

Međutim, dobro je da uvek imamo izbor.

Prirodna i organska kozmetika umesto silikona, parabena, formaldehida, parafina, veštačkih mirisa i boja, sadrži eterična (biljna) ulja koja su veoma slična mastima na koži, te ih koža lakše upija. Eterična ulja su potpuno prirodne supstance koje hrane našu kožu na prirodan način.

Prednost prirodne kozmetike je u tome što njeni prirodni sastojci prate biološki ritam naše kože, stimulišu njene prirodne funkcije i podstiču je da se sama izbori sa odrećenim nepravilnostima. Šta to zapravo znači? Kada na lice nanesete industrijsku kremu sa kolagenom (koji je pritom veštačkim putem dobijen), taj kolagen će da prodre u kožu i nahrani je, ali samo privremeno. Za razliku od nje, eterična ulja iz prirodne kreme će takođe da prodru u kožu, ali je neče nahraniti kolagenom, nego će je stimulisati i potpomoći joj da sama stvara prirodan kolagen. Prosto rečeno, prirodna kozmetika leči uzrok a ne simptome.

Poštujući ove premise, svaki preparat iz naše organske kozmetike nastao je mešavinom pažljivo biranih sastojaka. Serum za lice Arija je 100% prirodan, organski preparat protiv bora. Proizvod sadrži eterična ulja lekovitog i samoniklog bilja sa ekološki čistih područja Hercegovine – smilje i matičnjak (melisa), kao i ulje avokada i jojobe. Ne sadrži alkohol, konzervanse, parabene i ostale hemikalije opasne po zdravlje, koje opterećuju kožu i sprečavaju je da funkcioniše na prirodan način.

A kako prirodni sastojci iz prirodne kozmetike deluju na kožu, kako je hrane, popravljaju i pospešuju da ne stvara dublje bore, videćemo na primeru naših sastojaka.

Svi sastojci ovog proizvoda imaju organik sertifikat, kontrolisan od strane Ecocert-a.

Smilje ima višestruko blagotvorno dejstvo po naše zdravlje i lepotu. Osnovni sastojak njegovog eteričnog ulja je neril-acetat koji regeneriše ćelije dermisa, pospešuje prirodan kolagen koji se nalazi u ćelijama i umanjuje bore sa izuzetno visokim procentom uspeha. Pored toga neril-acetat pospešuje cirkulaciju krvi u dermisu, te tako hrani kožu, zbog čega je ona elastičnija.

Matičnjak ima izrazita antivirusna svojstava. Kafeinske i ferulne kiseline iz ove lekovite biljke prodiru u dermis i koži pružaju zaštitu od slobodnih radikala i štetnog zračenja. Eterično ulje matičnjaka leči razna kožna obolenja, zateže kožu i deluje protiv bora. 

Ulja jojobe i avokada sadrže vitamin E, kompleks vitamina B, cink, jod i hrom. Regulišu PH vrednost kože, potpomažu njenu hidrataciju, imaju antibakterijsko dejstvo i deluju kao piling.

Serum protiv bora sadrži i hijaluronsku kiselinu biljnog porekla koja koži lica pruža 24-časovni lifting. Proizvod je apsolutno bezbedan za upotrebu i ne ostavlja nikakve štetne posledice, a značajni rezultati su vidljivi već nakon mesec dana korišćenja.

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.