Koje su pogodnosti svakodnevnog korišćenja Eteričnog ulja Lavande?
>
>
Koje su pogodnosti svakodnevnog korišćenja Eteričnog ulja Lavande?

Ulje lavande

Pored opuštajućih efekata, ulje lavande ima odlična i terapeutska svojstva. Miris smiruje , opušta i balansira – fizički i emocionalno. Nošenje bočice lavande sa sobom isto je kao da u torbi uvek imate prvu pomoć ali i parfem. Jednom kada je probate, teško da ćete je zameniti. A mi vam dajemo 7 načina kako da ovu biljku uključite u svakodnevni život.

Smirenje – smanjuje nervozu, stres…

Nanesite 2-3 kapljice na dlanove, protrljajte i zatim koristite metod udisanja kroz nos. Osetićete umirujući efekat istog trenutka. Ovaj metod možete koristiti koliko god puta želite dnevno, dok čekate autobus, sedite u avionu, pripremate se za sastanak… U svim situacijama koje izazivaju nervozu.

Otklanja nesanicu I učvršćuje san

Opet koristite isti metod sa utrljavanjem ulja na dlanove I udisanjem. Takođe možete protrljati nekoliko kapljica ulja na jastuk. Iznenadićete se umirujućem efektu koji void u dubok san.

Ujed insekata

Utrljate malo ulja na ujed insekta da bi umanjili svrab I otok. Zaista deluje.

Opekotina?

Nedavno sam utrljala ulje lavande na opekotinu nakon što sam prosula vreo čaj na ruku. Rezultat je: Bez crvenila, bolova, otoka, ni naznake opekotinama. Lavanda čini čuda.

Večite migrene

Imam prijatelja koji se kune u ulje lavande kada su migrene u pitanju. Svima nam je poznato koliko migrene mogu biti iscrpne. Masirajte čelo ovim uljem kao bi maksimalno umaljili bolove.

Suva koža

Ulje lavande duboko regeneriše kožu pa obavezno suvu I ispucalu kožu tretirajte ovim uljem. Koristi se na svim tipovima kože I odlično je rešenje za dosadne strije.

Osveživač prostorija

Postoje razni osveživači za prostorije koji rade posao. Pored toga što osvežava prostoriju, ulje lavande je odličan repelent protiv komaraca I drugih insekata.

 

Kao što vidite, ulje lavande je esecijalno ulje. Toplo vam preporučujemo da je uvedete u dnevnu upotrebu. Geografski gledano ni jedno ulje lavande nije isto. Vrste koje se mogu naći u drogerijama I prodavnicama imaju nizak procenat pravog ulja, uglavnom su razblažena I dopunjena sintetičkim sastojcima, bitno je da odaberete pravo, organsko ulje lavande a ne sintetičko.

Mi u ponudi imamo sertifikovano ulje lavande dobijeno iz samih cvetova ove čudesne bilje koja se gaji u Hercegovini na par kilometara od morske obale ali ne visokoj nadmorskoj visini pa je kvalitet ovog ulja jedinstven.

 

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the cart.